FocalSpecin myynti hollantilaiselle pörssiyhtiölle TKH Groupille

FocalSpecin myynti hollantilaiselle pörssiyhtiölle TKH Groupille logo

Oululainen FocalSpec Oy suunnittelee ja valmistaa optisia sensoreita, joita käytetään äärimmäisen tarkkaan ja nopeaan 3D- ja 2D-mittaamiseen muun muassa matkapuhelinten ja painetun elektroniikan tuotantolinjoilla.

Globaalisti toimiva, hollantilainen pörssiyhtiö TKH Group on keskittynyt korkeaan teknologiaan nopeasti kasvavilla markkinoilla. Yrityksellä on yli 6500 työntekijää ja sen liikevaihto vuonna 2018 oli 1,6 miljardia euroa.

FocalSpecin optinen Line Confocal Imaging (”LCI”) -mittausteknologia soveltuu vaativiin sovelluksiin kuluttajaelektroniikan, akkujen, puolijohteiden ja lääketieteen teknologian tuotannossa. Vuoden 2019 aikana FocalSpec on lyönyt itsensä läpi matkapuhelinteollisuuden mittalaitetoimittajana.

FocalSpec yhdistyy operatiivisesti TKH Groupin omistamaan kanadalaiseen LMI Technologiesiin, joka on maailman johtavia teollisuusautomaation laserpohjaisia 3D-mittalaitetoimittajia. Yrityskaupan myötä FocalSpecille luodaan hyvät edellytykset liiketoiminnan kasvun jatkamiselle LMI:n vahva brändin ja TKH Groupin tarjoamien resurssien ja avulla. FocalSpecin Oulun toimipaikasta muodostetaan LMI:n LCI-teknologian osaamiskeskus. Tuotekehitystä vahvistetaan lisäresursseilla ja LMI:n mittausjärjestelmien sovellusalustoilla. FocalSpecin myynti vahvistuu merkittävästi, kun sen tuotteet pääsevät LMI:n globaaliin jakeluverkostoon.

FocalSpec perustettiin vuonna 2009 kaupallistamaan VTT:llä kehitettyä ja patentoitua Line Confocal Imaging -teknologiaa. Yrityksen myyjinä olivat VTT Ventures, Nordic Option, Veritas ja Sauli Törmälä sekä joukko muita yksityisiä sijoittajia.

Oehlandt & Co toimi FocalSpecin ja sen omistajien taloudellisena neuvonantajana.

Lokakuu 2019.